در تعریفی کلی فرودگاه مجموعه ای از تاسیسات و تجهیزات است که در آن امکانات مورد نیاز برای جابه جایی و ترابری هوایی فراهم شده اند. همان گونه که در حمل و نقل دریایی نیاز به بندر بوده و در حمل نقل دریایی نیاز به پایانه های مسافربری است، جابه جایی هوایی نیز نیاز به فرودگاه دارد. معماری فرودگاه شامل دو بخش زمینی و هوایی می شود. بخش زمینی در واقع شامل مجموعه ساختمان ها، تاسیسات و تجهیزاتی است که از طریق مرز فیزیکی یا ایستگاه های کنترل امنیتی از سطوح مورد استفاده هواپیماها تفکیک می شوند. در این مطلب با دانلود 25 پلان فرودگاه بسیار کامل و کمیاب در خدمت شما خواهیم بود.
بخش هوایی فرودگاه نیز مجموعه اراضی، حریم ها، تاسیسات و تجهیزاتی است که در ارتباط مستقیم با خدمات مربوط به نشست و برخاست، توقف و حرکت هواپیما است. این بخش ها دارای حریم مشخص هستند و توسط ایستگاه های کنترل امنیتی ازبخش های زمینی جدا می شوند.
یک – پلان فرودگاه اتوکد دو بعدی
طراحی تسهیلات بار هوایی بر اساس نیاز شرکت های هواپیمایی باری، تناسب میان حجم بارهای داخلی و بین المللی، نیازهای آتی هواپیماهای باری و فنآوری پردازش بارهای ورودی و خروجی و اعمال نظارت های مختلف قانونی (گمرکات) روی آن ها می تواند، متنوع باشد.
به همین دلیل تعیین استانداردهای یکسان تسهیلات بار هوایی امکان پذیر نیست. معماری این فرودگاه چندین نکته مثبت دارد. اولین نکته نورگیری طبیعی سالن ها است. نکته دوم حس معماری فرودگاهی است که در پلان بطور کامل به آن دقت شده است. از این پروژه فرودگاه می توان برای دروس مختلف معماری از جمله طرح 4 معماری استفاده کرد.
- برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید
دو – پلان فرودگاه کوچک (ساختمان فرودگاه)
طبقه زیرزمین این فرودگاه به انبار و سالن اصلی اختصاص یافته است. طبقه همکف این فرودگاه کوچک به دو بخش پروازهای داخلی و خارجی تقسیم می شود. امکانات رفاهی از جمله رستوران، کافی شاپ و فروشگاه از دیگر بخش های این طبقه به شمار می رود. پلان طبقه اول فرودگاه نیز مانند طبقه همکف در نظر گرفته شده است.
موارد موجود در پلان :
- پلان طبقه اول
- پلان طبقه زیرزمین فرودگاه
- پلان طبقه همکف
- برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید
سه – پلان آشیانه هواپیما
محوطه تحرک هواپیما و بخش های وابسته به آن در فرودگاه بخش هوایی فرودگاه است. افراد غیرمجاز اجازه ورود به بخش های هوایی را ندارند. عملیات نشست و برخاست هواپیما روی باندهای پرواز انجام می شود. معمولا طراحی محل، جهت، ترکیب و شکل باند به گونه ای صورت می گیرد که سبب کارآیی بهینه و ارتقاء ایمنی فرودگاه در شرایط مختلف شود.
باندهای خزش مسیرهای تعیین شده ای از بخش هوایی فرودگاه هستند که ارتباط و دسترسی هواپیما بین باندهای پرواز و توقفگاه هواپیما را میسر می سازد. توقفگاه هواپیما به محوطه ای از بخش هوایی گفته می شود که برای استقرار هواپیما به منظور سوار و پیاده کرده مسافر، بارگیری و تخلیه بار، همچنین تعمیرات کوتاه مدت و سوختگیری مورد استفاده قرار می گیرد.
- برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید
چهار – دانلود پلان ترمینال فرودگاه
طراحی پایانه های مسافربری در معماری فرودگاه متاثر از طراحی بخش هوایی به ویژه آرایش توقفگاه هواپیما و از سمت بخش زمینی از سیستم دسترسی فرودگاه است. محوطه عمومی جلو پایانه، جلوخان نامیده می شود. کلیه افراد در این محوطه عبور و مرور می کنند.
سالن عمومی شامل ورودیها، راه روها و نواحی انتظار مسافران، فضاهای خدمات عمومی و تجاری و رفاهی، دفاتر اداری و عملیاتی، سرویس های بهداشتی، فضاهای اختصاصی معلولین و مراقبت مادر از کودک، نمازخانه و بخش هایی از تاسیسات و تسهیلات می شود. ظرفیت بخش کنترل بلیت و پذیرش بار، ارتباط مستقیم و موثری بر ظرفیت بخش های دیگر دارد.
- برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید
- این پلان بسیار کامل است
پنج – پلان فرودگاه مهرآباد تهران
تسهیلات حمل و نقل بخش زمینی متشکل از بخش های مختلف از قبیل راه های دسترسی و مسیرهای تردد در محدود داخلی فرودگاه، پارکینگ های وسیله نقلیه عمومی و اختصاصی، کلیه نواحی بارگیری و باراندازی و کلیه مسیرهای عبور پیاده می شود.
تسهیلات کنترل انتظامی و امنیتی پایانه در طراحی پایانه محوطه ای برای بازرسی مسافران و بارهای آنها در نظر گرفته می شود. این فرودگاه بین المللی در دو طبقه پیاده سازی شده است.
- برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید
شش – دانلود 25 پلان فرودگاه خارجی
نحوه کار و ظرفیت سیستم پردازش بار همراه مسافر در باراندازها تاثیر مستقیم بر ظرفیت عملیاتی فرودگاه دارد. به همین دلیل طراحی و تجهیز این بخش اهمیت بسیار زیادی دارد. سالن انتظار یا سالن خروجی، محوطه ای است که مسافران قبل از عبور از دروازه های خروج در آن توقف می کنند.
این بخش از فرودگاه بر اساس موقعیت پارک هواپیما شامل بخش های مختلف از قبیل دروازه های سالن خروجی، فضاهای کنترل بلیت، پل های انتقال، پله ها و وسایل نقلیه عمومی برای انتقال مسافر از سالن به هواپیما می شود. از طرف اداره کنندگاه شرکت های هواپیمایی فضاهایی برای فعالیت شرکت های هواپیمایی در نظر گرفته شده و به آنها واگذار می شود.
در طراحی معماری فرودگاه باید فضاهایی مخصوص به ارائه خدماتی از قبیل تلفن های عمومی، فکس، اینترنت، نمازخانه، سرویس های بهداشتی، دفاتر پستی و اتاق استعمال دخانیات اختصاص داده شود. فضاهای مدیریتی: این قبیل فضاها مخصوص استقرار مدیریت پایانه، کارکنان اداری، دفاتر و انبارهای کارکنان خدماتی و متصدیان نظافت، نگهداری و تعمیرات پایانه هستند.
- برای دانلود به انتهای مطلب مراجعه کنید
دانلود همه پلان ها و پروژه های معماری فرودگاه
در این بخش می توانید همه پلان هایی که در بخش های قبلی معرفی شده است را با هم دانلود کنید. این مجموعه بزرگترین و جامع ترین پکیج منتشر شده در مورد معماری فرودگاه به شمار می رود. تعدد پروژه های موجود این تضمین را می دهد که حداقل یکی از آنها مطابق با نیاز شما باشد.
موارد موجود در پکیج (توضیحات هر پروژه در قسمت های بالایی گفته شده است):
- یک – پلان فرودگاه اتوکد دو بعدی
- دو – پلان فرودگاه کوچک (ساختمان فرودگاه)
- سه – پلان آشیانه هواپیما
- چهار – دانلود پلان ترمینال فرودگاه
- پنج – پلان فرودگاه بین المللی
- شش – دانلود 25 پلان فرودگاه خارجی
- قیمت (همه موارد بالا با هم) : 65/500 تومان
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید