گودبرداری بدون سازه نگهبان چطور انجام می شود؟
گودبرداری بدون سازه نگهبان در هیچ شرایطی پذیرفته نیست و با ریسک های زیادی همراه خواهد بود. در سال های قبل (بیش از یک دهه پیش)، آمار گوناگونی از انجام گودبرداری بدون سازه نگهبان داشتیم که مقادیر قابل توجهی از آن ها نیز با ریزش و آوار شدن خاک و بروز حوادث گوناگون همراه بود.
اما تخریب و گودبرداری فارغ از مساحت و عمق گود، باید حتما در نظارت مهندس ناظر صورت گرفته و روش مناسب ایجاد سازه نگهبان برای آن تعیین شود. از این ها گذشته لازم است که حتما یک نفر مراقب و نگهبان نیز پیوسته وضعیت دیواره گود را تحت نظر داشته و در صورت نیاز به کارگرانی که در حال کار در گود هستند، هشدار بدهد.
گودبرداری باید حتما به شکل مرحله به مرحله و مطابق با پلان گودبرداری انجام شود. در هر مرحله از ماشین آلات چون بیل مکانیکی استفاده شده و به موقع نیز باید تخلیه خاک صورت بگیرد. در نظر داشته باشید که خاک های گودبرداری، به شکل یکجا و یکباره برداشت نمی شوند و باید حتما بخشی از خاک تا فاصله توقف از پیش تعیین شده به وسیله بیل مکانیکی یا هر ماشین آلات دیگری که مناسب باشد، برداشت شده و پس از آن این خاک ها خارج شوند.
در صورتی که در محل گودبرداری، چاه فاضلاب وجود داشته باشد، یکی از فاکتورهای پرریسک است و باید در این شرایط احتیاط به مراتب بیشتری صورت گرفته و سازه نگهبان به صورت قطعی و پیش از شروع مراحل گودبرداری، تعبیه شود. به واقع فاصله توقف را باید با توجه به جنس خاک، عمقی که برای گودبرداری در نظر گرفته شده است، تعداد طبقات ساختمان های کناری، سطح آب های زیرزمینی، تاسیسات، مدت زمان مورد نیاز برای گودبرداری و پر کردن آن و … در نظر گرفت.
به هر ترتیب گودبرداری بدون سازه نگهبان عملی غیراستاندارد و مغایر مقررات ساخت و ساز بوده و زمینه ساز حوادث جبران ناپذیری خواهد شد.
[custom-related-posts title=”Related Posts” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید