کامل ترین پکیج آموزش ستون گذاری پلان + مثال های متعدد

یکی از کلیدی ترین اجزای ساختمان که در مراحل اولیه آن پایه گذاری می شود، ستون های ساختمان است. ستون گذاری پلان و اصول آن از اهمیت زیادی در پیش بردن کار ساخت و ساز یک بنا برخوردار است و در صورتی که در طراحی و جای گذاری آن، سهل انگاری صورت بگیرد، مشکلات زیادی را به لحاظ زیبایی و سازه ای به همراه خواهد داشت. در این مطلب راهنمای ستون گذاری پلان همراه با مثال واقعی و عملیاتی را مشاهده خواهید کرد.

ستون گذاری ساختمان

فارغ از علم معماری، همه می دانیم که ستون های ساختمان متحمل بار زنده و مرده آن هستند و باید به شکلی در سطح پراکنده شوند که قدرت تحمل بار تمام سازه را داشته باشند.

گاهی اوقات در ساختمان هایی دیده اید که بی دلیل در بخشی از خانه یک ستون قرار گرفته و شاید از خود پرسیده باشید که علت جای گذاری این ستون، بدون هیچ گونه نقش زیبایی چیست؟ این مربوط به مواقعی است که معمار و طراحی ساختمان نتوانسته با ستون های منطقی در موقعیت های نرمال ساختمان، بار سازه را توزیع کند و مجبور به اضافه کردن یک ستون در نقطه ای غیرقابل انتظار شده است.

ستون گذاری

در حالی که در یک طراحی مناسب ساختمان و ایجاد پلان اولیه به درستی مهندسی شده، باید جای هر ستون به درستی و مطابق با انتظارات زیبایی سازه مشخص شده و به این شکل توزیع بار ساختمان روی ستون ها انجام شود.

لازم به یادآوری است که ستون ها، بار کل ساختمان را به پی می رسانند و از این روی باز نقش آن ها از جهتی دیگر اهمیت می یابد. چیزی که در ساختمان سازی می خواهیم به حداقل رساندن تعداد ستون ها، ضمن ایمن سازی کامل و رسیدن به انتقال باری است که می خواهیم.

ستون گذاری

بدیهی است که می توان با به کار بردن تعداد زیادی ستون در یک ساختمان، مشکل تحمل بار و انتقال آن به پی را به راحتی حل کرد. اما چیزی که می خواهیم کاهش تعداد ستون ها و به حداقل رساندن آن ها، در عین انتقال بار به پی است.

یک طراح ساختمان ماهر با انجام محاسبات دقیق و مهندسی شده، کمترین تعداد ستون برای یک سازه را در نظر گرفته و با همین تعداد ستون، تحمل و انتقال بار سازه را انجام می دهد.

ستون گذاری معماری

یک مهندس ساختمان حرفه ای، بهترین مناطق در یک سازه را خواهد یافت که ستون گذاری در آن جا انجام شده و کمتر مداخله ای در ظاهر بصری و بیرونی واحد داشته باشد. به طور مثال قرار دادن ستون ها در مجاور دیوار، داخل کمد دیواری و … بسیار خوشایند خواهد بود.

از این ها گذشته طراحی ستون ها و موقعیت قرارگیری آن ها باید به شکلی باشد که در برابر نیروی درگیر متقاطع عمودی زلزله، مقاومت داشته باشند.

 

پلان ستون گذاری چیست ؟

نقشه های ساختمانی را می توان به چهار دسته کلی تفکیک کرد:

  1. نقشه های معماری؛ پلان موقعیت، پلان طبقات، نمادها، مقاطع و غیره
  2. نقشه های سازه؛ پلان ستون گذاری، پلان فونداسیون، پلان تیر ریزی و غیره
  3. نقشه های تاسیسات مکانیکی؛ نقشه لوله کشی آب سرد و گرم، فاضلاب، تهویه و غیره
  4. نقشه تاسیسات الکتریکی؛ نقشه های سیم کشی برق، روشنایی و غیره

پلان ستون گذاری همان طور که پیشتر گفته شد، جز پلان و نقشه های سازه ای دسته بندی می شوند. پلان ستون گذاری پس از ترسیم نقشه های معماری ترسیم می شود.

شناخت استانداردها، قواعد نقشه کشی و همچنین مهارت در ترسیم از ضروریات اولیه نقشه کشی است. در این بخش به چگونگی تعیین محل ستون ها در نقشه های سازه می پردازیم. برای تعیین جای دقیق تر ستون ها در پلان معماري، بهتر است به نکات زیر توجه شود:

  1. محل و فاصله ستون ها به صورتي تعيين شود كه با حداقل تعداد ستون، كل بارهاي ساختمان به زمين منتقل شود.
  2. ستون ها حتی الامکان با فاصله مساوي از يكديگر قرار گيرند.
  3. محل ستون ها از زيبائي ساختمان و ارتباط بين آنها نكاهد.
  4. ستون ها حتي الامكان در درون ديوارها، جرزها و كمدهاي ديواري مخفي شوند.
  5. در تعيين محل ستون ها به قسمت هاي اساسي ساختمان (دستگاه پله، آسانسور، نورگيرها، داكت ها و غیره) توجه شود. بهتر است در چهار گوشه ي دستگاه پله، ستون پيش بيني شود.
  6. محل قرارگيرى ستون ها در فضاى پاركينگ، مانع از حركت ماشين ها و ايجاد فضاهاى پرت نگردد.
  7. فاصله ستون ها در سازه های بتنی، برای یک ساختمان مسکونی، معمولا بین 2 تا 7 متر در نظر گرفته می شوند.

در مقررات ملّي ساختمان ايران مبحث يازدهم با عنوان طرح و اجراي صنعتي ساختمان ها، ضوابطی در مورد شالوده (فونداسیون) ساختمان ها بر اساس انواع سیستم های سازه ای ارائه شده است که در زیر به شرح آن ها می پردازیم.

ساختمان های سازه فولادی به طور کل به دو دسته کلی تقسیم می شوند: ساختمان هاي فولادي با مقاطع گرم نورد شده و  سيستم قاب فولادي سبك(LSF)؛ که در ادامه به ضوابط شالوده هر کدام از سیستم های مذکور می پردازیم. رعايت ضوابط طراحي و اجراي شالوده براي سيستم ساختمان فولادي بايد مطابق مباحث نهم و هفتم مقررات ملّي ساختمان باشد.

 

آموزش ترسیم پلان ستون گذاری + مثال عملیاتی و گام به گام

ابتدا پلان آكس بندى را طبق روش گفته شده ترسيم كنيد؛ با اين تفاوت كه به جای گذاشتن علامت (+)، از يك مربع به ابعاد مشخص شده از طرف مهندس محاسب، براى نشان دادن محل ستون ها استفاده نماييد. سپس دركنار هر ستون تيپ ستون را مشخص كنيد.

آموزش ترسیم پلان ستون گذاری

ستون ها بر اساس ارتفاع، ابعاد و موقعيت قرارگيرى از طرف مهندس محاسب، دسته بندى می شوند. از آنجایى كه به ستون در لاتين Column گفته می شود، براى تيپ بندى ستون ها از حرف C استفاده می گردد. براى نشان دادن نوع تيپ آن نيز، عددى در كنار حرف C نوشته مى شود. به طورمثال، عبارت (C-1) نشان دهنده ستون تيپ شماره يك است.

 

دانلود پکیج ستون گذاری پلان

اگر چه ستون ها از پایه های اصلی یک سازه هستند، اما قرار نیست زیبایی واحد آپارتمانی را قربانی ستون گذاری کنیم. بنابراین ستون گذاری حرفه ای به نوعی از آن اطلاق می شود که ضمن توزیع و دریافت منظم و متناسب بار، هیچ خدشه ای به زیبایی وارد نکرده باشد.

موارد موجود در پکیج :

  • آموزش رسم پلان های آکس بندی، ستون گذاری و فنداسیون (120 صفحه پی دی اف بسیار کامل)
  • آموزش ترسیم پلان آکس بندی و ستون گذاری و تیرریزی مثال عملی (22 صفحه پی دی اف با مثال)
  • چگونه در پلان ستون گذاری کنیم + مثال عملیاتی و گام به گام (10 صفحه پی دی اف)
  • پی دی اف آشنایی با اصول و مبانی ساختمانی اسکلت فلزی (45 صفحه آموزش کامل و گام به گام همراه با مثال)

 

  • قیمت (همه موارد بالا باهم): 95/500 تومان

 


در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *